søndag den 7. april 2013

Karma Power smoothie med super antioxidanten Maqui berry


Hvorfor ikke starte søndagen med en dejlig sund smoothie? Den giver energi til kroppen og dækker behovet for de antioxidanter, som din krop har brug for. 
Kender du Maqui berry? Jeg læste om den for nogle måneder siden i nogle ernærings-videnskabelige artikler og jeg må sige-det ser lovende ud. Hvis ikke du allerede kender den, får du her en kort præsentation af dette fantastiske bær. 
Nedenunder ser du frysetørret Maqui bær pulver.


Hvorfor er Maqui bær så sund? 


I kliniske forsøg har Maqui bær (som iøvrigt stammer fra Chile, Sydamerika) vist sig at have en af ​​de højeste ORAC (Oxygen Radical Absorbans Kapacitet) af enhver plante, man kender (se tabellet ovenfor). I den almene fødevareindustri definerer man "superfrugter" gennem deres høje ernæringsmæssige indhold, hvor det især er antioxidanter som er i fokus. Indholdet af antioxidanter i superfrugterne måles ved hjælp af ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). ORAC-metoden er udviklet af det amerikanske landbrugsministerium og er en reagensglasanalyse af fødevarers og andre kemiske substansers evne til at neutralisere de frie radikaler i menneskekroppen. Målingsresultaterne udtrykkes i ORAC-værdier, som anvendes til at vurdere, hvor effektive antioxidanters forskellige stoffer er. ORAC-værdier for frugt og grøntsager udtrykkes som ORAC-enheder pr. 100 g. 
Det høje antioxidant niveau fundet i Maqui bær er forårsaget af tilstedeværelsen af et ekstra oxygen-molekyle, som forhindrer cellerne i at mutere ved at bekæmpe de celle destruktive frie radikaler før de kan gøre skade/mutationSelvom vores krop er intelligent nok til at producere naturlige antioxidanter, er disse stort set reserveret til at bekæmpe følgerne af vores livsstil såsom stress, alkohol, rygning, solskader og jag i hverdagen.
De sundhedsmæssige fordele af dette lille sorte solbærlignende bær er mange, og blandt dem finder du følgende:
Maqui bær hævdes at være anti-inflammatorisk og antibakteriel, dvs at det kan forebygge betændelse og lindre smerter såsom gigt / slidgigt.
- Maqui bær ersom allerede nævnten kraftfuld antioxidant, som blandt andet kan beskytte huden mod for tidlig ældning. (Ihhh, jeg må have købt mig et Maqui træ til min have ;-))Det kan også hjælpe kroppen med at opretholde et sundt blodsukkerniveau.

(Læg mærke til farven af Maqui bær pulveret, som skyldes den rige mængde af anthocyaniner /flavonoider på billedet nedenunder. Disse stoffer er bl. a. kendt for at beskytte mod kræft. Spis derfor masser af bær, frugt og grønt med alle mulige stærke farver).



Hvis du har lyst til at vide mere om dette superbær, kan du se youtube videoen nedenunder :)

Sådan laver jeg min Karma Power smoothie:
Til 2 store glas:
100 g Yoghurt naturel
100 g vand
2-3 tsk frysetørret Maqui berry pulver. Kan købes her
1 spsk hørfrøolie
1 spsk kæmpenatlysolie
Stevia flydende efter smag (naturlig sødemiddel) eller Agave sirup
100 g frosne bær (hvad du har i fryseren)
Alle ingredienser blandes i smoothie maskinen. Smag til med Stevia eller agave sirup. 
(Selve Maqui bær pulveret smager neutralt, en lille smule syrligt.) 
Velbekomme!
... og fortsat god søndag ;-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar