søndag den 5. maj 2013

Flere proteiner... Omelet med grillede auberginer og kylling


Nyd dette måltid efter en lang arbejdsdag, hård træning eller dit daglige løbetur. Du får masse af vitaminer, mineraler og antioxidanter, samt en udrensende effekt på grund af auberginens fantastiske katalysator evne på leveren...


Kalorieværdi pr. person:
255 kcal
Protein 24 g
Kulhydrat 8 g
Fedt 15 g

Du skal bruge (1-2 personer)
1 stk aubergin
1 æg 
50 g (ca. 2 spsk) hytteost
1 bæger pasteuriseret æggevide
1 spsk olie til stegning
soltørrede tomater
kyllingekød i strimler
rucola salatblade 
salt og peber


Sådan gør du:
1. Skyl og tør auberginerne. Skær i runde skiver på ca.1 cm tykkelse og pensl med god olivenolie på begge sider. Drys med lidt salt. Bag aubergine skiverne i forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 min eller indtil de har fået gylden brun farve. Tag du ud og stil til side.

2. Pisk æg og hytteost sammen og krydr med salt og peber. Pisk æggehviden separat luftig og stiv. Rør de to æggemasser sammen. 

3. Pensl en slip let stegepande med lidt olie og varm den op. Held æggemassen ud på panden og bag omeletten ved lav varme-under låg-til den er stivnet og "bagt."

4. "Skub" omeletten af panden på tallerken (det kræver lidt øvelse :-)) og læg auberginerne, stegte kyllingestrimler, soltørrede tomater og rucola salat på den éne halvdel og fold den anden   forsigtigt hen over. Pynt eventuelt med lidt brøndkarse. Servér straks.


Et godt tip
Aubergineskiverne, som bliver tilovers, kan bruges dagen efter i f.eks. frokost sandwichen.
De soltørrede tomater er også HOME MADE. Du kan lave dem ved at halvere cherry eller cocktail tomater og bage dem i en almindelig ovn i 1½ time på 125 grader.

Velbekomme :)




Ingen kommentarer :

Send en kommentar